Log in

Login op de website

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

De stap van de kleuterschool naar de lagere school bereiden we uitgebreid voor.

 

Onze oudste kleuters gaan in het begin van de derde kleuterklas al eens op ontdekking met een plan ... dan vinden ze de grote school en tekenen ze dit op hun plan. Ze leren de weg naar de burelen en de refter. 

Vanaf dan kunnen ze het taakje 'postbode' voor hun rekening nemen. Zo zullen de kleuters per twee af en toe post brengen of halen naar de grote school ... een grote stap, een grote hulp en een grote voorbereiding.

 

Ook doen we heel wat activiteiten met de eerste graad: zo gaan we samen knutselen op enkele vrijdagnamiddagen. We gaan ook zwemmen en turnen al bijna net als in de lagere school.

 

De juffen van het eerste komen teamteachen in onze klas en begeleiden ons bij het spelen van gezelschapspelletjes of moeilijke puzzels of zo.

 

De oudste kleuters doen mee met heel wat activiteiten van de lagere school: Carnaval, prijsuitreikingen, speciale huldigingen, ... dan maken ze de verplaatsing naar de grote school.

 

Ook ons eerste leerjaar sluit aan bij de kleuterschool ... bijvoorbeeld met het grootoudersfeest en soms eens lekker samen spelen.


In juni trekken we een week uit om kennis te maken met de lagere school. In die week doen de kleuters van de derde kleuterklas en de kinderen van het eerste leerjaar allemaal samen activiteiten met het eerste leerjaar. Die week mogen we ook eens een voormiddag ├ęcht in het eerste leerjaar gaan werken ... . 

 

Ook de ouders worden niet vergeten! Zij mogen in de integratieweek naar een ouderavond komen waarin we ook voor hen al een tipje van de sluier laten zien.