Inloggen

Login op de website

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

naar bijenkorf

Kleuterschool

Lagere school

naar schoolprojecten

naar kalender

naar oudercomite 1

Herfstvakantie

De eerste twee schoolmaanden zijn al weer o zo snel voorbij … wat is er al weer veel beleefd, gebeurd en geleerd!!!

Het wordt stilaan tijd voor een warmere jas en voor sommigen ook voor nieuwe schoenen en graag willen we hier wat tips geven. Als je al iets hebt gekocht, geen probleem: we maken er samen het beste van!!! Deze tips zijn voor nieuwe aankopen!

- Koop een jas die je kind zelf aan en uit kan doen; iets met een handige rits of handige knopen. Het is minder interessant voor de zelfstandigheid en het zelfbeeld van je kind als het niet lukt om alleen de jas aan of uit te doen.

- Heel wat nieuwe schoenen zijn nu standaard voorzien van flashy glitter veters. Maar deze nylon-types werken niet echt om langdurig ‘gestrikt’ te zijn. Ondanks een 2-dubbele of zelfs meer-voudige knoop hebben heel veel kinderen met dit type veters telkens losse veters. Oefenen is goed, maar echte degelijke veters zijn net iets interessanter voor op school ;).

In onze kleuterschool willen we graag SAMEN met de ouders iets NIEUW proberen!!! We willen zoveel mogelijk schooltijd benutten om de kinderen op speelse wijze te stimuleren tot spelend leren. We hadden de gewoonte om de kinderen kort voor de bel de jassen aan te laten doen en zich voor te laten bereiden om naar huis te gaan. Zo gaan er echter elke dag een tiental leerrijke minuten verloren. Tevens is het in het kader van gezondheid niet interessant om kinderen enkele minuten ingepakt in warme kledij in de klas te laten zitten alvorens ze de koude buiten trotseren. Daarom willen we na de vakantie onze onderwijstijd optimaal benutten en willen we vragen aan alle ouders, of wie de kinderen afhaalt, om je kleuter te begeleiden bij het klaar maken om naar huis te gaan. Weet dat je kleuter al heel veel zelf kan! Enkel wat tips geven voor de volgorde is soms wel handig ;: eerst de jas, dan de fluovest, dan de boekentas en tot slot kaft, en eventueel bruine zak of trotsdoos. Let op: al wat ik zelf kan, doet me groeien in mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen!!!

Helm op fluo top!

Na de herfstvakantie leggen we in de ganse school de focus op ‘goed gezien’ naar school komen! Het wordt donkerder als we ons van en naar school bewegen. We kunnen best GOED ZICHTBAAR naar school komen: hoe meer fluo hoe beter!!!

Onze fluo-actie: “ik word graag gezien”, staat dagelijks in de focus en wie in orde is, wordt beloond!

Sterk herkenbare fluo-hesjes zijn heel handig voor kinderen en ouders. Je kan je fluohesje op veel manieren herkenbaar maken: door unieke stickers , tekeningen, sleutelhanger, de naam in het groot ... . Met duidelijke opvallende zaken herkent je kind snel zelf zijn hesje .

Kikoen: voor – en naschoolse opvang

De regel is dat men van elke ouder van onze school verwacht dat ze administratief ingeschreven zijn bij Kikoen  voor de voor- en naschoolse opvang. Hiertoe werden oproepen gelanceerd vanaf juni vorig schooljaar. Vanaf november 2017 geldt dan ook de regel dat in principe iedereen ingeschreven is. Voor wie dit nog niet in orde is; gelieve dit toch nog in orde te brengen; dit kan volledig online.

Elk kind zal steeds opgevangen worden in de voor-en naschoolse opvang, ook bij heirkracht van het gezin.

De reden dat er gevraagd wordt dat iedereen zich inschrijft is vooral omwille van verzekeringen, facturatie en contactinfo van de ouders moest er iets zijn.

Openingsuren school  spelen op de speelplaats

Onze schoolpoort gaat open om 8u45 en toe om 16u05, op vrijdag om 15u15 en op woensdag om 12u. Buiten deze schooluren is er géén toezicht op school, buiten de voor- en naschoolse opvang. Alle kinderen die buiten de gangbare schooluren op school zijn, moeten naar de opvang. Het is de bedoeling dat de begeleiding van Kikoen een goed overzicht heeft op de kinderen van de opvang. Daarom vragen wij dat alle kinderen die niet in de voor-en naschoolse opvang moeten blijven niet voor 8u45 naar school komen en niet na schooltijd blijven rondhangen op school!!!

Goed Heilig man

Begin december vieren we feest om de verjaardag van de Sint te vieren. Op 18/11/2017 komt de Sint aan met zijn boot in Antwerpen en wordt dit ook getoond op Ketnet. Voor deze datum besteden wij op schoolgeen aandacht aan deze gebeurtenis. Kwestie van het de juiste aandacht en spanning op de juiste moment te geven.

Kiwi-stickers

We kunnen precies nooit genoeg ballen hebben op onze school en daarom doen we mee met de kiwi-sticker actie. Per 100 stickers van een kiwi of zespri kunnen we 1 bal verdienen. Daarom sparen we in elke klas deze stickers!!! Spaar ze dus allemaal en breng ze zeker mee!!!

Gezocht

Onze kleuters en de leerkrachten hebben al heel hard genoten van de nieuwe speelplaats in de kleuterschool. Het ruime opzet spreekt elk kind zo aan dat we veel meer kinderen tot spel, samenspel, beweging en sport zien komen. Met de winter en wellicht meer regen zal de zandbak steeds meer gesloten blijven en willen we toch een ruim aanbod behouden. Wij hebben nog wat in petto, maar we zijn vooral op zoek naar helpende handen bij het schilderen van bobbijnen, de rijen en het opschilderen van de speelhuisjes. Zie jij dit zitten? Of iemand die je kent, laat dit zeker weten aan de leerkrachten!!!

Agenda

Geen evenementen