Inloggen

Login op de website

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

naar bijenkorf

Kleuterschool

Lagere school

naar schoolprojecten

naar kalender

naar oudercomite 1

Aanpassing kalender!!!

We kregen deze week minder goed nieuws. Men belde ons vanuit het departement Onderwijs om te melden dat we een dag verlof teveel ingericht hebben dit jaar. Deze schooldag moeten we binnen de maand inhalen!!! We dachten de paasvakantie is nu extra lang, omdat paasmaandag volgt op twee weken paasvakantie … Dus deze vakantie kan wel een dagje korter.

Daarom zullen we aanstaande zaterdag, 1 april 2017, deze extra schooldag inhalen! Zo kunnen we nadien allemaal super genieten van Balen jaarmarkt!

Oudercomité

We blikken terug op een geslaagde taart- en pizzaslag. Dit jaar was de bakkerij, waarmee we al enkele jaren samenwerkten, overgenomen door een nieuwe bakker. We willen dit goed evalueren, alle reacties zijn welkom bij de leden van het oudercomité.

Grootouderfeest

Het grootouderfeest was hartverwarmend. We hebben de grootouders van onze kinderen goed in de watten kunnen leggen. We danken alle helpende handen van degene die dit mee mogelijk maakten. Onze kinderen hebben hun beste beentje voorgezet, het was een fijn feest!

Sponsoractiviteit

We zijn trotse peter van de ‘tijger’ van de Olmense Zoo. Samen met onze scholengemeenschap zijn we ook peter van de olifanten en de giraffen! De sponsoractiviteit van GBS Joleba (Jong leren in Balen) was een geslaagd initiatief. Tot onze eigen grote verrassingen hebben de kinderen zich enorm ingezet en zamelden we net iets meer dan 7500 EUR in. We genoten van een zonnige dag in de Zoo en zijn trots op onszelf ;).

Leestip

Vertellen over boeken

Laat je kind een verhaal dat je voorlas of een verhaal dat hij/zij zelf las, aan je vertellen. Vertel zelf het verhaal van een boek dat je zelf las. Welk boek was jouw favoriete boek toen je klein was?

Lente - vakantie …

Langs deze weg hopen we iedereen te stimuleren om kinderen zoveel mogelijk te laten ontspannen. Laat de kinderen spelen, zeker met dit mooie weer, laat ze buiten spelen. Als we de kinderen vragen wat ze doen in hun vrije tijd, dan lijkt het of ze enkel met schermpjes bezig zijn : Ipad, tablet, WII, TV, gamen, Playstation, … We merken ook meer en meer dat sommige kinderen niet meer weten wat spelen is, ze lopen verloren op de speelplaats en gaan storend gedrag vertonen. Motiveer je kind om te spelen, je hoeft niet steeds mee te spelen, ook zonder materiaal kunnen kinderen spelen.

-    Geleerd op cursussen – gelezen in vakbladen – over schermgebruik

Dit is voor kinderen zeker en vast een fijn tijdverdrijf, maar dit is geen ontspanning! Dit zorgt niet voor een geestelijke, noch voor een fysieke ontspanning. Dit leidt enkel af, maar het geeft je niet de mogelijkheid te ontladen, wat toch erg belangrijk is, zeker voor jonge kinderen.

Tips

Beperk het schermgebruik van je kind, maak hier samen duidelijke afspraken over.

Beperk schermgebruik voor het slapen gaan, zodat kinderen hun gedachten rustig zijn.

Gouden tip

Het mooiste geschenk dat je kinderen kan geven is ‘aandacht’. Samen spelen, praten over een tekening, gewoon met twee naar de wolken kijken, … .

 

Herinnering: nieuw telefoonnummer van de school    014/74 42 70

Sms-berichten voor meldingen van afwezigheden: 0498/86 58 53

Agenda

Geen evenementen