Inloggen

Login op de website

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

naar bijenkorf

Kleuterschool

Lagere school

naar schoolprojecten

naar kalender

naar oudercomite 1

Sneeuwklassen 2016

Onze zesdejaars zullen de voorbije maand niet snel vergeten. Ze beleefden een onvergetelijk avontuur op sneeuwklassen in Tirol! Ze genoten met volle teugen van veel sneeuw, veel zon, skiën, uitstappen, lessen, de Tiroler-avond en het samen zijn! Op onze blog kan je de avonturen bekijken: www.bloggen.be/sneeuwklassenbijenkorf2017.

We danken de juffen om de sneeuwklassen mee mogelijk te maken en we danken onze sponsors, oudercomité en werkgroep ‘Tiroleravond’ om dit opnieuw waar te maken voor elk kind!


Pedagogische studiedag – facultatieve verlofdag

Op woensdag 1 februari is onze school gesloten, die dag is het studiedag samen met de collega’s van de scholengemeenschap GBS Joleba. Dit zijn de 4 Balense gemeentescholen: samen met de Twinkeling, de Puzzel en de Bosmier vormen we deze scholengemeenschap.

Onze kleuterjuffen zullen zich verdiepen in ‘hoogbegaafdheid bij kleuters: aan de slag met sterke kleuters in de kleuterklas’. De leerkrachten van de lagere school verdiepen zich in differentiatie en talentenwerking.

Op maandag 13 februari zijn onze scholen gesloten en genieten we allemaal van een vrije dag.

Knutselatelier

In januari vond het eerste knutselatelier plaats voor K3L12. Wij werken enkele keren per jaar klas doorbrekend. In kleine groepjes gaan we dan samen aan de slag. Tijdens de knutselateliers gaan we samen knutselen, tijdens de verkeersateliers oefenen we onze behendigheid in het verkeer en leren we de verkeersregels. Bij onze ateliers kunnen we steeds rekenen op heel wat helpende handen, merci!

Langs deze weg laten we weten dat tijdens het knutselatelier iedereen welkom is om een kijkje te komen nemen tussen 14u45 en 14u55. We vragen wel om voor de bel de school terug te verlaten zodat wij alle kinderen terug naar hun eigen klas kunnen laten gaan en ervoor kunnen zorgen dat iedereen ‘met alles erop en eraan’ de school goed verlaat.

Kwartierlezen

Dit schooljaar zijn we gestart met het project kwartierlezen. De kinderen lezen op school elke dag 15 minuten. We merken dat er meer ‘leesplezier’ is, wat één van de doelstellingen is.

Spijtig genoeg merken we dat er thuis minder of niet meer gelezen wordt. Doch kan het project enkel slagen als er méér gelezen wordt. Om het project succesvol te maken, zou er zowel thuis als op school gelezen moeten worden. Wij hopen dat iedereen ook thuis de kinderen aanmoedigt om dagelijks te lezen.

Thuis kunnen kinderen ook hardop lezen, wat moeilijker is op school.

Je kan je zoon of dochter stimuleren om eerst een kwartier te lezen alvorens het TV kijkt of andere digitale kanalen opzoekt. Lezen brengt ook rust, fysiek en geestelijk. Even lezen voor het slapen gaan of voorlezen aan het einde van de dag, bevordert een goede nachtrust.

Kinderopvang – Kikoen

Er gaan al wat geruchten over veranderingen binnen de kinderopvang. Langs deze weg willen wij iedereen laten weten dat er dit schooljaar zeker niets verandert. In principe zal ‘het concept’ niet veranderen op lange termijn. De opvang op school zal na verloop van tijd ook door Kikoen georganiseerd worden. Zij organiseren de voor- en naschoolse opvang in de kinderclub.

Verloren voorwerpen

In de inkomhal van de kleuterschool en onder de trap van de lagere school verzamelen we de verloren voorwerpen. Het aanbod is vrij groot geworden. Als je iets mist, kom zeker eens kijken.

Gelieve duidelijk alles van een naam of kenteken te voorzien.

Agenda

Geen evenementen