Inloggen

Login op de website

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

naar bijenkorf

Kleuterschool

Lagere school

naar schoolprojecten

naar kalender

naar oudercomite 1

Warme week – ik + jij = wij

Bij deze nieuwsbrief geven wij u graag onze wenskaart met onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Onze kleuterklassen gingen per klas aan de slag om samen een mooi kunstwerk te maken voor de kaarten. We zijn best trots op het resultaat. Zij gingen in de laatste week voor de kerstvakantie onze ‘kerstkaarten’ uitdelen aan alle buren van de Haverstraat en Tenderlo. Goedgemutst, met de kerstmuts op, trokken ze naar de buren. Het was hartverwarmend om te mogen ervaren hoe fijn onze buren dit vonden. Het was met momenten zelfs deugddoend ontroerend. Een zalige herinnering en voor herhaling vatbaar!

We hopen dat we onze kinderen kunnen warm maken om ‘kerstkaarten’ persoonlijk af te gaan geven aan buren die wat ouder zijn en niet zo veel volk over de vloer krijgen. “Gewoon een kaart met de beste wensen voor u voor het komende jaar” , een kleine moeite en toch een groot gebaar!!!

Aandacht voor veiligheid.

De voorbije periode zijn er op school aanpassingen gedaan om de veiligheid te vergroten.

è Op de oprit van de lagere school aan de fietsenstalling zijn verkeerskegels geplaatst. Nu lukt het om hier niet meer te parkeren en kunnen we ten allen tijde de toegang van de hulpdiensten verzekeren.

è De buitendeuren aan de straatkant van de lagere school zijn voorzien van panieksluitingen. Hierdoor kan je niet meer zomaar onze school binnen wandelen. Er is een deurbel geplaatst, dus bezoekers kunnen bellen en zullen ontvangen worden als we aanwezig zijn. De deuren zijn zo aangepast dat iedereen van binnen steeds snel het gebouw veilig kan verlaten. Deze deuren worden è ’s morgens opengezet om 8u45 en we sluiten ze om 9u. U bent nog steeds welkom, maar nu hebben we meer toegangscontrole doorheen de ganse school.

èIn de kleuterschool is de poort van de kleuters voorzien van een klep boven aan de poort, wij willen alle ouders vragen om deze veiligheidsklep steeds te sluiten.

School@Bib

Wij zullen vanaf januari 2017 op schoolreis gaan naar de bib in Balen! Daar hebben ze voor ons een super leuke ontdekkingsreis uitgewerkt op maat van elk leerjaar. Aan het eind van onze reis lenen we boeken uit zoals we steeds deden, maar elke stap die we nu zetten richting de bib zorgt ervoor dat we onze weg kennen in de bib, dat we gericht op zoek gaan in de bib, dat we echt goesting hebben in (voor)lezen, dat we ons mama of onze papa ook eens willen meenemen op die gratis reis. Gewoon samen naar de bib - kost niks- je kan samen een boekje zoeken en er een knus plekje vinden om erin te lezen. Of je neemt het boek mee naar huis en brengt het later weer terug , u kiest wat het best past. Maar de bib is er voor ons, voor uw kind en voor u!

Vele jaren konden we genieten van de “bib op school”. Hierbij kwamen mensen van de bib tesamen met vrijwilligers naar onze school met een wagen vol boeken. Na een vijftal minuten zag onze refter er net uit als een bibliotheek. Langs deze weg willen we de bib en de vele vrijwilligers bedanken voor dit jarenlange initiatief!!!

Ouderraad – oudercomité

 35 % van onze ouders gaven aan dat ze graag een ouderraad op school zouden willen. De ouderraad vergadert voor een schoolraad en formuleert een advies over de punten die op de schoolraad geagendeerd zijn. Naast de grote vraag voor een ouderraad, was er een te beperkte bereidwilligheid om in de ouderraad te zetelen. Dit punt zal op het volgend oudercomité geagendeerd worden om te kijken of ons oudercomité kan fungeren als ouderraad.

Oudercontact - kindgesprek

Op onze school zijn oudercontacten een vaste waarde. Wij roepen alle ouders op een oudercontact te vragen als u zelf met vragen of zorgen zit. Als school vinden wij het overleg met ouders belangrijk en zullen we niet wachten tot het formele oudercontact indien we bepaalde zaken willen bespreken en we hopen dat dit wederzijds is! Daarnaast richten we voor elk leerjaar formele oudercontacten in, opdat we alle ouders regelmatig kunnen spreken. We spreken jullie ook graag als het goed gaat. Voor de klassen waarvan er nog geen oudercontact plaats vond dit schooljaar, worden er oudercontacten georganiseerd in de tweede schoolweek van januari. U mag de uitnodiging verwachten direct na de vakantie.

Wij zijn op onze school het voorbije trimester aan de slag gegaan met kindgesprekken. Elke klasleerkracht maakt tijd om met elk kind van de klas een contactmoment te houden. Het opzet van de kindgesprekken is vooral de interne relatie tussen leerkracht en leerling te versterken. Wij willen niet enkel kinderen één op één zien voor testen, of als er iets minder gaat, … wij willen er graag zijn voor al onze leerlingen op eender welk moment en we hopen met onze kindgesprekken de band tussen leerkracht en leerling te versterken.

Agenda

Geen evenementen