Log in

Login op de website

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

naar bijenkorf

Kleuterschool

Lagere school

naar schoolprojecten

naar kalender

naar oudercomite 1

Nieuwsbrief juni 2018
Het schooljaar vliegt voorbij. Het is te merken aan de temperatuur dat de zomer graag wil beginnen. Doch gaan wij nog een maand samen op weg. Er staan nog heel wat activiteiten gepland in juni:
Onze 5de jaars gaan op Ardennenklassen naar Durbuy. Gedurende 5 dagen leren ze er alles over de fauna en flora, geschiedenis, grotten, reliëf van de Ardennen en proberen ze in het Frans boodschappen te doen en gaan ze ook met kaart en kompas op weg. Daarnaast zullen ze als groep samen grenzen verleggen.
Volg hun avonturen op de blog: http://www.bloggen.be/bijenkorfopardennenklassen2018/ (de link komt binnenkort ook op onze website en facebookpagina)

Voor onze oudste kleuters organiseren we een integratieweek. Tijdens deze week zullen de kinderen van K3 en L1 samen met hun leerkrachten elke namiddag activiteiten doen om onze oudste kleuters voor te bereiden op het eerste leerjaar.
Op woensdag 6 juni mogen onze oudste kleuters een schooldag in het eerste leerjaar beleven.
Onze rakkers van het eerste leerjaar mogen die dag nog eens voor één keer naar de kleuterschool.
Dinsdagavond 5 juni om 19u30 nodigen we ook alle ouders van K3 uit op school voor een infoavond ‘Op weg naar het eerste leerjaar’ gebracht door leerkrachten en directie.

Vat van de vrijwilliger
Op 9 juni vanaf 20 u dromen wij er van om alle vrijwilligers, sponsors en sympathisanten van onze school samen te brengen op onze speelplaats van de lagere school – ingang Haverstraat – voor een gezellige borrel.
Op deze avond kan u ook kennis maken met ons oudercomité: zij organiseren dit vat samen met de school. We zijn erg blij dat we op zoveel mensen mogen en kunnen rekenen! Merci! Wees welkom, IEDEREEN welkom!
We hebben ons best gedaan elke vrijwilliger te bedanken met een bon, zijn we je vergeten, neem nog snel even contact op met het secretariaat. We proberen niemand te vergeten, maar helaas lukt het ons niet altijd. Wie ‘vrijwilligersbonnen’ heeft, breng ze mee; zet je naam alvast op de achterkant! Ons grootste doel die avond is : mensen die samen met ons onze school maken, SAMEN brengen. We hopen dat mensen elkaar zo leren kennen, want dan is samenwerken aan onze school nog veel leuker!

Juni peilingstoetsen: IOK toets voor gans de lagere school en OVSG toets voor L6
Wij nemen met onze school jaarlijks deel aan de IOK-toets en de OVSG-toets. Dit zijn een peilingstoetseb. De resultaten van deze toets gebruiken we om na te gaan waar wij als school en de kinderen staan t.o.v. andere scholen en andere vergelijkbare leerlinggroepen uit de regio / uit Vlaanderen.
Door het analyseren van deze toets-resultaten kunnen we ons onderwijs gericht bijsturen.
Tevens willen de makers van de toets ons inspireren. Wij vinden het als school belangrijk om onze ‘onderwijskwaliteit’ te meten en op basis van de onderzoeksresultaten ons onderwijs bij te sturen.

Op 24 juni is het schoolfeest in onze Bijenkorf. Moesten er nog zelfstandigen zijn die graag tombolaprijzen sponsoren, dan mag je dat altijd laten weten aan één van onze juffen.

Onze leerlingen van het derde leerjaar blijven een nachtje op school logeren op dinsdag 26 juni ter voorbereiding van de bosklassen aan het begin van hun volgende schooljaar.
Als de ‘sleep over’-geurtjes verdwenen zijn, maken we plaats voor enkele officiële plechtigheden. Op woensdag 27 juni staat om 19u30 de receptie gepland voor onze zesdejaars.

Op 30 juni staat dan de laatste schooldag op het programma. De schooldag eindigt om 12u10. Ouders die het rapport willen afhalen kunnen dit doen tussen 12u10 en 13u10.

Agenda

No events