Log in

Login op de website

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Alle info over de inschrijvingsformaliteiten, het aantal beschikbare plaatsen, ...  van onze gemeentescholen vindt u via onderstaande link:

(https://www.balen.be/product/1041/als-je-je-kind-wil-inschrijven-in-een-gemeentelijke-school

Wenst u uw kind in te schrijven in onze school?


Wij maken graag tijd om u op onze school te ontvangen zo dat u onze school kan leren kennen.

Daarom vragen we u om een afspraak te maken. Dit kan via mail of telefoon (014/744270 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Inschrijvingsdecreet

In GBS De Beijnkorf zijn samen met het gemeentebestuur en de andere gemeentelijke basisscholen afspraken gemaakt over maximum aantal leerlingen die in onze school kunnen ingeschreven worden. We hebben ook afgesproken vanaf wanneer ouders hun kind mogen inschrijven in onze gemeentescholen.

 

Inschrijvingsmodaliteiten.

 

Nieuwe inschrijvingsperiode voor nieuwe leerlingen in het gemeentelijk basisonderwijs sinds 1/9/2017

Beste ouder(s),

Binnen scholengemeenschap Joleba, die gevormd wordt door alle gemeentelijke basisscholen van Balen, maakten we voor nieuwe inschrijvingen vanaf volgend schooljaar (2018-2019) nieuwe afspraken.

Wanneer moet je je kind inschrijven in het basisonderwijs?

  • Als het voor het eerst naar school gaat (bv. kleuterklas)
  • Als het van school verandert

Als je kind in dezelfde school blijft, moet je het niet elk schooljaar opnieuw inschrijven.

Inschrijfperiode voor  nieuwe inschrijvingen vanaf schooljaar 2018-2019 en geboortejaar 2016.

 Als ouder kan je nog steeds je kind inschrijven in de school die je verkiest, zolang er plaats is in die school. Het basisprincipe dat, wie eerst komt, als eerst een plaats krijgt, blijft gelden binnen de gemeentelijke basisscholen. Omdat er uitzonderingen zijn op deze algemene regel onderscheiden we twee verschillende inschrijvingsperiodes.

De volgende groepen krijgen voorrang en mogen eerder inschrijven dan de anderen:

  • Broers en zussen van leerlingen die al ingeschreven zijn in de school, ook stiefbroers en –zussen of halfbroers en –zussen of andere kinderen die op hetzelfde adres wonen.
  • Kinderen van personeel van de school

De eerste inschrijvingsperiode voor wettelijk bepaalde voorrangsgroepen wordt vastgelegd van maandag 19 februari 2018 tot en met zondag 4 maart 2018.

De inschrijvingen voor alle andere kinderen starten vanaf maandag 5 maart 2018, dit is de tweede inschrijvingsperiode. Er kan ingeschreven worden zolang de maximumcapaciteit niet bereikt is.

De maximumcapaciteit wordt door het schoolbestuur bepaald en bekendgemaakt alvorens de inschrijvingsperiodes van start gaan.

Praktische afspraken

  • De inschrijvingen kunnen gebeuren op schooldagen tussen 9u en 12u.
  • Is het niet mogelijk tijdens deze momenten langs te komen, gelieve dan de school te contacteren voor een afspraak, uiteraard pas wanneer de inschrijvingsperiodes gestart zijn.

Meer info?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de verschillende schoolsecretariaten van de gemeentelijke basisscholen of met de onderwijsdienst van het gemeentebestuur (014/74 40 60).